09
jun

De 5 makelaars die lid zijn van BE STRONGER nemen het onderschrijvingsagentschap “BUREAU COURTAGE ASSOCIES EUROPE, kortweg BCA.eu” over (KBO 0628.990.263)

BE STRONGER bestaat momenteel uit 5 grote makelaars, verenigd in een associatie met, in alfabetische volgorde: B-SAFE/ETTIK nv, DEGAUQUIER &Partners nv, MAXEL nv,  SOYER & MAMET nv et A. VAN INGELGEM & Fils nv.

BE STRONGER streeft ernaar om, door het samenbrengen van middelen en vaardigheden, “samen sterker te staan”, beter in te spelen op de behoeften van ons doelpubliek en de talrijke uitdagingen aan te gaan van een beroep dat diepgaand en voortdurend evolueert.

 

“Onderschrijvingsagentschap”

Volgens de officiële benaming is BCA.eu door de FSMA erkend als ” gevolmachtigde onderschrijver”, en is gemachtigd om haar activiteiten uit te oefenen in het kader van de LPS (vrije dienstverrichting). BCA.eu verdeelt zijn verzekeringscontracten via een netwerk van erkende professionele makelaars. Er zijn momenteel ongeveer 250 professionele makelaars die op regelmatige basis met BCA.eu werken.

 

Waarom een “gevolmachtigde onderschrijver” overnemen?

De overname van BCA.eu beantwoordt aan de wens van BE STRONGER makelaars om de onafhankelijkheid van de makelaardij te behouden, om over een instrument te beschikken waarmee het verzekeringsaanbod op de markt kan worden gedifferentieerd, en om vlotte en gecontroleerde oplossingen op het gebied van aanvaarding en schadebeheer op te zetten.

BCA.eu en BE STRONGER hebben ook hetzelfde gemeenschappelijke doel: het aanbieden van originele en efficiënte verzekeringsoplossingen DOOR makelaars en VOOR andere makelaars. De overname van BCA.eu stelt ons in staat trouw te blijven aan de geest van deze onderneming en haar naam (BUREAU COURTAGE ASSOCIES Europe).

 

Wat biedt BCA.eu?

Het belangrijkste product van BCA.eu is de verzekering van tweede verblijven in het buitenland, voor Belgische klanten, zowel Franstalige als Nederlandstalige. BCA.eu voorziet ook in andere behoeften, zoals autoverzekeringen, en kan ook voldoen aan de behoeften van beroepsrisico’s in het buitenland.

Frankrijk vertegenwoordigt momenteel het grootste deel van de verzekerde risico’s.

 

Wat is de ambitie van BE STRONGER voor BCA.eu?

De doelstellingen op korte termijn zijn het versterken van de relaties met de partners, het verbeteren van het aanbod door het toevoegen van nuttige waarborgen, het aanbieden van een specifieke oplossing voor “high-end” goederen en het uitbreiden van de activiteiten naar Spanje en Italië.

Daarnaast zal BCA.eu op termijn een “solution center” zijn voor alle verzekeringsbehoeften van buitenlandse risico’s, ten dienste van Belgische verzekeringsmakelaars en hun particuliere en professionele klanten.

Zoals u ziet, vormen tweede verblijven in Frankrijk het startpunt voor een nieuw en opwindend project.

 

Bent u geïnteresseerd in de verzekeringsoplossingen van BCA.eu?

Neem nu contact met ons op: info@assurbca.eu