21
dec

« THE BEST TIME TO PLANT A TREE WAS 20 YEARS AGO, THE SECOND BEST TIME is TODAY” (Chinese proverb)

 

Naast hun belangrijkste missie in het hart van hun dagelijkse activiteiten, namelijk het adviseren en verdedigen van verzekerden in hun belang, worden de BE STRONGER-makelaars bewust gemaakt van de maatschappelijke problemen van de 21e eeuw.

Daarom heeft BE STRONGER voor het eerst in 2021 besloten om gezamenlijk initiatieven te steunen die een gunstige impact kunnen hebben op het milieu en op de menselijke relaties in het dagelijks leven.

De keuze voor de verzekeringsmakelaars van BE STRONGER viel op MY FOREST ARMENIA (www.myforestarmenia.org), een organisatie die actief is in herbebossing en, ver daarbuiten, de doelstelling nastreeft om de bevolking opnieuw te verbinden met de natuur en het belang van het behoud ervan. Met deze eerste financiële steun kan de organisatie 1.000 bomen planten en 100 ton koolstof neutraliseren. Dit project is voor de groep het eerste van een maatschappelijke dimensie waarin de makelaarsleden van BE STRONGER collectief willen participeren.

Naast dit project steunen de ledenkantoren al jaren andere initiatieven.

 

Maar waarom Armenië, zult u ons vragen? Armenië ligt 4.400 kilometers van Brussel, maakt deel uit van Europa (historisch en politiek) en ligt geografisch aan de grens. Armenië wordt beschouwd als een risicoland, met een boomoppervlak van slechts 11% van het grondgebied, ruim onder de norm. Het heeft echter vruchtbare grond, een bevolking die betrokken is bij het herbebossingsproces en het planten van bomen kan tegen gecontroleerde kosten worden gedaan.

 

Daarnaast moedigt de Verenigde Naties Staten en bedrijven aan om overtollige uitstoot te compenseren door projecten in het buitenland te financieren. Meer info: https://www.info-compensation-carbone.com/comprendre/leconomie-du-carbone/

 

Wenst u ook MY FOREST ARMENIA te steunen ? : www.myforestarmenia.org